Första hoppträningen

Igår tränade vi för Lotta på FHG. Det gick super och Kalven var en stjärna :)


Torsdag

Idag klev jag upp klockan tio, slängde in lite tvätt i maskinen och gjorde mig sen iordning. Drog ner på stan med Natalie och va där flera timmar. Hittade dock ingenting, men jag ville bannemej inte gå hem tomhänt så jag tog och köpte mig några trosor, strumpor och en ny plånbok :P Åsså åt vi en macka på Gouter.

Nu ikväll har jag och Martina ridit. Hon på Tickan och jag på Kalven. Vi stack ut halv nio, så det blev rätt mörkt, och sen började det regna också så vi blev lite blöt :P haha.

Imorgon ska jag träna för Theresa! Ska försöka få med kameran så mamma kan filma!

Dan innan löning

Idag började jag dagen med att kliva upp 7, åt frukost, gjorde mig iordning, släppte ut Kalven och sen skjutsade mamma mig till tandläkaren. Fick mig en ny tand. Sen började jag jobba 09.45 och jobbade till 19.00. Nu håller markus på att laga värsting-middagen, kycklinggryta.
Sen ska vi åka till Halåsen och hämta Trassel som har varit hos 'momma'. Klappa på Kalven och smörja hans mugg ska jag också göra, han har vilodag idag. Sen ska vi hem och mysa ner oss i soffan med en godispåse.
Igår red jag Kalv på ängen, sen hoppade jag honom några språng i hagen, shit vad kul han tyckte det va! Så jag tänkte låta honom hoppa "riktigt" på söndag för tränare. 

Imorgon är det löning! Min första riktiga lön. Så då blir det att gå på stan och köpa nåt nytt plagg till min garderob.



Blev ett litet pass på plan idag. Kalven v...

dsc01337 (MMS)

Blev ett litet pass på plan idag. Kalven var pigg!:)


Blev ett litet pass på plan idag. Kalven v...

dsc01337 (MMS)

Blev ett litet pass på plan idag. Kalven var pigg!:)


Helgen

I lördags så åkte vi på Joel-mässan i H-dal. Stannade kvar där på kvällen, då blev det dans och öl. Kom hem sent på natten, vaknade alldeles för sent på söndagen, så jag fick stressa ut i stallet för att hinna rida innan jag skulle iväg och jobba. Kalven var fin! Dock tyckte han inte om när det kom två nordisar skenandes ut ur skogen, inte ett knyst sa ryttarna, utan bara red iväg och bad inte om ursäkt eller nånting för att dom nästan skrämde livet ur Kalven.

Idag har jag jobbat 11.45-16. Är i halåsen och ska ut på Kalven en sväng nu. Sen får jag se om jag tar ut Tickan på en tur. Hon har varit sååhääär fin dom sista gångerna vi ridit henne, så nu är det faktiskt KUL att rida henne. Så det är väl bäst att ta vara på det ifall det skulle försvinna en vacker dag.

Hänt i helgen

Fredag: Min första dressyrträning på Kalven. Gick skitbra, asfin häst! Snäll att åka med, lugn på nytt ställe, gick som en klocka på träningen, snäll att duscha.
Här kommer några bilder från träningen. Han fick vara ännu, om möjligt, snyggare än vanligt med vita bandage och schabrak.

Ps. Jag är inte van att rida i dressyrsadel, så mina skänklar ligger inte riktigt där dom ska.. ajjabajja







Torsdag natt

Jobbet idag gick bra, kändes som jag jobbade 15 timmar, fastän det i självaste verket bara var 3½. Efter jobbet kom markus dit och åt med mig, sen åkte vi hem och packade och åkte till Halåsen.
Ikväll tog jag och mamma en tur i skogen på Kalven och Tickan. K var fin! Blev en timmes tur, rätt lugnt.

Kalven tycker att täckena ska ligga på golvet, inte hänga på boxen, om vi hängt upp ett täcke där så ligger det med största sannolikhet på golvet på morgonen när vi kommer ut ;)




Torsdag

Idag jobbar jag 12-15.30, sen åker vi nog till Halåsen och sover där tills söndag, om jag inte blir inringd på jobb :P
Ska hoppa inte i duschen nu och sen dra.


Onsdag

Imorse klev jag upp vid 10. Gick ut och tog in Kalven och stack ut på en tur i skogen. Red ca 1 timme och 15 min, skrittade fram 30 min, travade och galopperade ca 15 min och skrittade sen av 30 min. Red en ny väg med honom idag så han fick mest gå i skritt på långa tyglar å kika sig omkring, dock kollade han inte på nånting, mycket cool häst dedära (:
Ikväll jobbar jag 16.45-01.00. Å sen tog jag på mig jobb imorgon också, så det blir ridning på kvällen imorgon. Får se vad vi hittar på för bus imorgon :)


är ute och rider:)

dsc01335 (MMS)

är ute och rider:)


Nyss tagit en kvällstur och kikat lite på ...

dsc01334 (MMS)

Nyss tagit en kvällstur och kikat lite på omgivningen.


Finaste Kalven

Godmorgon!
Igår jobbade jag hela dagen så jag var aldrig ut till Halåsen.
Men idag ska jag ut dit och rida Kalven :) Blir en uteritt så han får kolla på omgivningen :)

Det var någon som önskade att jag la ut fler bilder på mig och Kalven, så här kommer några som mamma tog när jag red häromdagen.

Jag är inte van att rida såhär stora hästar med så mycket motor, så han blir lite öppen i formen och rinner iväg lite för mig ibland, men jag hittade lite knappar på honom i måndags :)









Lord Calvert

Så heter nya hästen :) Han är en valack född 2003 e. Epson u.Lemona ue. Lemon
Han har inte gjort så jätte mycket. Gått LA:3 dressyr och 1.10 hoppning.


Ny häst!

Idag kom det en ny häst till mig som jag ska ha minst ett år. Orkar inte skriva nånting nu. Skriver en presentation om hästen senare :)
Ska natta hästarna och sen gå och sova. Imorgon ska jag fotografera på dressyrtävling hela dagen.






Rekommenderar!

Ride with style

Supersnabb leverans, och mycket hjälpsamma!


Fredag

Godmorgon!

Igår storstädade jag lägenheten och sen jobbade jag. 
Idag ska jag tvätta, sen ska jag på granngården och köpa foder och skicka med mamma hem.



Ridningen igår

Igår klev jag upp klockan sju eftersom kurre skulle komma och sko R, C och Oz. När han var klar strax innan tio så stack jag ut och red Camaro en timma. Han var huur dryg som helst i början(tror han var morgontrött), så då sket jag i att trava fram honom utan började galoppera på en gång(skrittade såklart fram som vanligt), drev på honom och såg till så han vaknade. Då blev han genast mkt bättre! Framme för skänkel och hand och gick super.


Efter C så tog jag ut Tickan. Henne travade jag bara. Hon var skitfin! Hon har blivit en helt annan häst att rida på bara ett par veckor, det är fortfarande lite bök med vänstersidan, men det är mycket bättre nu än för en vecka sen. Jag gav mig efter 30 min eftersom hon var så pigg och duktig!


Ozora red jag också bara 30 min. Hon var också skitfin! Red på ängen för typ första gången på evigheter. Red dock inte på volter eller så, utan bara på en stor oval, hon blir typ halt på volt(gammal och stel i bogarna). Galoppen var hur bra som helst! Stod bara upp i lättsits och hon korsade ingenting och var jättemysig♥


Torsdag

Idag vaknade jag ca halv ett. Har inte gjort så mycket hittils men jag ska iaf städa lägenheten för den ser ut som ett bomdnedslad. Ikväll blir det jobb 20-01.


Fick hem ett grejerna jag beställde natten...

dsc01310 (MMS)

Fick hem ett grejerna jag beställde natten mot tisdag:)


Sticker ut på tredje och sista hästen för ...

dsc01306 (MMS)

Sticker ut på tredje och sista hästen för dagen.


Första hästen snart färdigriden.

dsc01303 (MMS)

Första hästen snart färdigriden.


Camaro snart färdigskodd.

dsc01302 (MMS)

Camaro snart färdigskodd.


Tisdagkväll

Blev varken nå städ eller bokad tvättid idag. Skulle ha gått med lisa på stan men det var någon som hade så bråttom till halåsen.

Red iaf alla hästar ikväll, eller jag fick hjälp av mamma. Först red vi ut på Oz och Rolle, skritt och trav ca 30 min.
Sen tog vi ut Tickan och Camaro på en timmas tur. Jag på Tickan och mamma på Camaro. Det gick iaf riktigt bra och Tickan var superfin! Vet dock nu att både hon och C är livrädd för FÅR. Båda två kastade sig och försökte springa hem, men när inte det gick så travade Tickan i vacker passage och flåsade högt hela vägen förbi hagen och en bit till ;) Kanske borde införskaffa några får så att Tickan jämt är så vacker och pigg ;)

Inatt sover vi i Halåsen, Kurre kommer hit och skor tre av hästarna imorgon, sen ska jag rida minst två av dom åsså hade jag tänkt försöka städa huset igen. Sen åker jag till stan och jobbar natt, 18-01, och på torsdag blir det att vara i stan hela dagen och sen jobba 20-01. På fredag lär jag också måsta va i stan hela dagen då det inte finns någon som kan skjutsa mig till Halåsen på dagen. Och sen på kvällen har jag planerat in utgång med tjejerna. Och på LÖRDAG! Då händer det nåt jääätteroligt! :D Men det har jag inte tänkt skriva nåt om förrän det är lördag :)


Tisdag

Blev lite jobb idag, 11-14, sen har jag tandläkaren 15.00, och efter det blir det hem å städa lägenheten och boka tvättid och sen åka till Halåsen :)


Beställt!

Beställde nyss hem lite grejor!

Ett schabrak från Schockemöhle, passpoalen är guld, inte orange som det ser ut som. 
Blev även en matchande luva till. Och det är hopp, inte dressyrschabrak.


Blev ett par nya ridbyxor också, från John Whitaker. 

Jag är med!


Fredag

Blev ingen ridning igår, Johanna och Petter kom och hälsade på och sen var klockan för mycket. Gjorde faktiskt inget av det jag skrev att jag skulle göra :P
Men idag fyllde jag nytt spån i boxarna iaf.
Om en stund kommer det hit en tjej som ska provrida Ozora och Camaro. Sen nästa vecka kommer det en till tjej. Båda lät så bra på mailen så jag måste bestämma mig efter jag sett dom rida. Camaro är ju inga problem, det är hur Ozora trivs med dom som är det viktiga.

Torsdag

Hejhej!

Har kommit hem från jobbet nu, ska hoppa in i duschen och sen åka till Halåsen.
Alla hästar ska motioneras ikväll, åsså ska jag fylla nytt spån i boxarna och ev måla lite till.
måste fördriva tiden då jag är såhääääär otålig. 

Fiinaste Kalvis♥



Torsdag

Godmorgon.
Har precis ätit frukost, ska nu göra mig iordning och sen gå med Trassel till Markus syster och sen cykla ner på jobbet.


Onsdag

Idag så klev jag upp klockan 10, det var längesen! Hade tänkt rida, men redan då
var det alldeles för varmt. Så jag tog och mockade ur allt spån ur boxarna, och sen
tog jag och målade lite i stallet. Mer än så har inte hänt. 

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp och jobba 11.45-17-45 imorgon. 
Sen ska jag åka till halåsen! Och på fredag blir det utgång med tjejerna!

Ozora häromdagen



Tisdag

Skulle egentligen vara ledig i veckan, förutom på torsdag. 
Men tog på mig jobb igår 17-01 och imorgon 18-01.
Ikväll ska jag iaf till Halåsen och rida de små liven.
Blir där imorgon över dagen också.


Nån som är sugen på kattunge? Vi har en kull med 5 st, och en kull med 7 st. 
Första kullen är 6 veckor, och den andra är 2 dygn.



Titta vad jag gjorde igår!

Provred en häst :) En jäättefin liten(stor) sak!
Denna vackra varelse kommer antagligen hem till mig inom en snar tid! :D



RSS 2.0