Hejhopp

har inte skrivit på ett tag nu.
Händer väl inte sådär jättemkt. Tränar med Kalven 1 gång i veckan för Theresa :) Idag ska vi rida på kandar för första gången, film på det kommer nog upp senare!
I helgen var det tävling, jag hatar dressyr har jag kommit fram till :P Nerå, det var mestadels jag som klantade till mig, red för stora volter, ojämna serpentinbågar, snea halter osv ;) Har inte tävlat dressyr på 5 år så jag skyller på det :P Kalven chockade mig genom att vara lite seg, men dock så gjorde han övergångarna mkt bättre än vad jag befarat, trodde ju att jag inte skulle få stopp ^^

I veckan har vi gymnastikhoppat lite, i förrgår på plan och igår i skogen. Bara små skithinder, men kalven tycker det är lika kul för det :) Nästa helg ska vi träna för Tusse! Ska bli spännande och se vad hon tycker om "lilla" hästen :) Hon kan ju inte annat än att älska honom :)









Fick ett täcke av grannarna som matchade ett halstäcke vi hade! Öde!


Nya stövlar

Jag och mamma var som sagt iväg en sväng på "stan". Åkte på "Häst é bäst" och köpte ett par Bocaj ridstövlar! Så dem ska jag ha på tävlingen imorgon :D Inte dressyrstövlar direkt, men jag kommer ju mest hoppa så dom får duga även i dressyren :)

Nu ikväll har jag varit hos Johanna på förfest, drack kanske fyra glas vin/grogg, sen gick jag hem och nu ska jag krypa ner i sängen och invänta morgondagen! Kommer nog vara skapligt nervös, börjar redan krypa sig på. 
Var även till granngården idag och köpte lite mer korn till kalven, 50% på kornet även denna gång! Tydligen är det dåligt krossat, så det är drf, men det spelar ju ingen roll för jag ser då ingen skillnad :) Sen köpte jag även en ny saltsten åt honom, en sån där röd som man hänger i ett snöre. Kalven tyckte myycket om den.
Han fick även duscha och bli flätad ikväll :)

Fina häst

Igår jobbade jag 17-04, somnade 5 och klev upp 9 imårse och for iväg å tränade med Kalven. Trött som jag var så orkade jag inte riktigt rida honom, så Theresa hoppade upp och red. Fy fan va fin han är, och när jag hoppade upp och red sen... wow vad fin han va :) Jag hoppas att dagens pass sitter kvar imorgon så jag inte behöver rida ihjäl mig för att hålla ihop honom :P Det jag fruktar för är galoppen, speciellt mellangaloppen snett igenom, jag får typ inte stopp innan hörnet :P Så han lär väl hoppa över staketet eller nåt. haha!
Nästa gång jag ska rida för Theresa så fick jag inte rida med vanligt träns, hon tyckte jag skulle ha kandar :P Och att vi inte ska tävla LB klasser för det är för lätt, ja vi får väl se hur det går imorgon :P

Snart kommer mamma och hämtar mig, då ska vi iväg och handla lite. Hon har lovat mig ett par nya ridstövlar :D:D Sen ska jag köpa ett par vinterskor hade jag tänkt, dock hade min kompis köpt de skor jag tänkt köpa ;) Så vi får väl se hur det blir med det.





Påväg hem från jobbet. Ska lägga mig och s...

dsc01431 (MMS)

Påväg hem från jobbet. Ska lägga mig och sova två timmar sen måste jag upp å iväg och släppa ut hästarna i Halåsen.


nu ska jag ut och rida min älskade ponny s...

dsc01426 (MMS)

nu ska jag ut och rida min älskade ponny som står uppe hos grannarna som sällskap i några veckor.


Torsdag

Idag jobbade jag 11-14, sen åkte jag direkt till stallet, red ut med natta.
Vi körde galoppintervaller uppför en lång backe på ängen, dock bara två gånger då det var så drygt att gå hela vägen ner :P Men tror att det räckte, för andra gången så tyckte Kalven att det var lite jobbigt.
Han var iaf jääättefin idag, inge brydd alls över att det blåste(hade ju luva), å sen travade jag av honom på ridplan efter intervallerna, och han var skitfin! Imorgon blir det dressyr för Theresa igen. Å nästa vecka måste jag nog ta två pass för henne, för på lördagen är det vår dressyrdebut!! Har inte ens ridit igenom programet än..

nu får vi se om han blir mindre fjantig fö...

dsc01423 (MMS)

nu får vi se om han blir mindre fjantig för blåsten med en luva på;)


TokKalv

haha jag börjar nästan tro att kalv börjar bli lite tokig :) Var laddad som fan på träningen i söndags, och idag bockade han med mig så jag flög en halvmeter över sadeln ;) men fick klart för mig att han blir lite laddad när det blåser :) Så nästa gång åker nog luvan på :) Och imorgon ska ha få svettas, för då tänkte jag jobba galoppintervaller på ängen! :)  
Efter turen idag så fick han stanna inne och få sin middag, blåste och regnade ute så var inte så stor mening att släppa ut honom då.

Ikväll ska jag till lisa och kolla på film med henne och linnea. Igår var vi hos mig och kollade på I am number four.

GoKalv

Här kommer lite bilder från förra veckan på kalvis




lortgrisen





Och några från idag när jag var ut och myste med honom i hagen





Tisdag

I söndags red jag för Theresa. Kalven var laddad till tusen, så det gick inte sådär superbra ;P Men theresa tyckte att han var finare än någonsin på slutet.

Igår jobbade jag hela dagen så martina tog hand om Kalven igår. Så idag längtar jag ut t stallet så jag får pussa på honom :)  Blir en tur i skogen också.



Lördag

Trött som ett as är jag, men inte får jag gå och lägga mig än på 6 timmar. Tog på mig ett 4 timmars nattpass inatt.

Idag åkte jag till stallet vid två, mockade, gjorde mat och red sen ut en timme. Red runt ridskolan och hoppstigen tillbaka, det tyckte kalven var kul, lite för kul kanske då jag nästan inte fick stopp ;) 
När jag kom hem så kikade jag på ett avsnitt av greys och sen cyklade jag till affären och köpte massa chips, dipp, dricka och godis och nu sitter jag här i soffan och är svinigt mätt, kan nog rulla ner till jobbet sen.

Imorgon tränar jag för Theresa klockan 1, sen vet jag inte vad resten av dagen kommer bestå av, antagligen sömn.


Fredag

Idag klev jag upp vid 9 och gjorde mig iordning och cyklade till jobbet. Började en timme senare eftersom vi drog över så på tiden igår vid stängningen, så jag var tvungen å få sova en timme extra.
Efter jobbet åkte jag till stallet, mockade åt kalven och åt nattas 3 hästar, gjorde mat åt alla och sen tog jag in och red kalven på plan en sväng. Sen åkte jag hem igen och gjorde mig iordning och nu sitter jag, emelie och markus och dricker och kollar på idol. Ikväll blir det krogen och dansa lite. :)


Red en liten sväng på ridplan idag. Blir l...

dsc01405 (MMS)

Red en liten sväng på ridplan idag. Blir lika förvånad varje dag för hur rolig och fin han är att rida. Fina häst!


Torsdag

Klev upp strax innan elva idag. Tog bussen kvart över elva med natta till stallet. Mockade och gjorde mat och sen stack vi ut och red.
Nu har jag nyss ätit mat, ska vila nån timme nu innan jag ska iväg och jobba. Har stängning med natta ikväll, hoppas på att få gå hem tidigare idag än igår, för imorgon börjar jag klockan 9.. Efter jobbet ska jag träna för Theresa och på kvällen blir det party med Emelie mfl :) Var alldeles för längesen!

Btw så tror dom i stallet att kalven kallas för "valpen", haha :)

Onsdag

Hellu.
Kom nyss hem. Jobbade lite extra ikväll. Sitter och käkar på en sallad nu som jag fick med mig hem från jobbet. Ska snart krypa ner i sängen och sova.

Idag åkte jag till stallet vid halv två. Då tog jag in Kalven på en gång och då skodde Kurre honom, gick prima och han fick nya skor runtom, lite onödigt kanske då han ska få nya nästa gång också (vinterskor).
Sen red jag ut i skogen 1 timme. Blev en del galopp då jag kände att han behövde springa av sig. Red mest på en stig, men red ut en sväng på en äng och galopperade i lättsits, det tyckte kalven va kul :) Sen hittade vi en liten hoppstig med några stockar på ca 30 cm som vi hoppade (klev) över. Sen fick han gå ut i hagen igen och äta middag. Jag mockade, bytte vatten och gjorde mat och sen åkte jag hem igen och gjorde mig iordning för jobb.

Imorgon ska jag och natalie åka ut till stallet 11.15 och rida, och sen börjar jag jobba vid 5 tiden.

Finaste Kalven♥


Pictures

Augusti & lite september i bilder







Kalven i nya stallet















Smakprov

Tog lite kort på Emelie och Camaro idag. Här kommer lite smakprov.






Red ut i regnet idag och kollade på lite r...

dsc01392 (MMS)

Red ut i regnet idag och kollade på lite ridvägar.


Söndag

Fredag: Red Kalven för Theresa. Suuuperfin häst. Theresa satt upp och "plågade" honom lite, gud vad fin han är! Han blir bara finare och finare att rida för varje gång, kan va för att jag hittar fler och fler knappar och vet hur jag ska rida honom nu :) Taaaggaad inför första dressyrtävlingen som är om 3 veckor!

Lördag:
Stallet från 2-6. Red ut en sväng med Natalie och hennes lilla Otur. Sen tog vi bussen t stan, köpte godis och chips och åkte hem till henne och myste framför en film innan markus kom och hämtade mig.

Idag: Åkte till stallet vid 10-11. Hade tänkt rida, tog in Kalven- han hade nästan tappat en sko- tog av skon, borstade honom och släppte ut honom igen, sen kom mamma och slog på skon, sen åkte jag, mamma och natalie och hämtade hö. Sen skrittade vi ut en sväng på hästarna, hann inte rida nå långt då sista bussen gick 15.15 och jag skulle börja jobba 16.45. Imorgon måste jag ut och jobba honom ordentligt i skogen. Han hade lite överskottsenergi idag kände jag :)
Ikväll jobbade jag som sagt. Kom hem för ett tag sen, har duschat och ätit lite minimajs, så nu ska jag bara borsta tänderna och sen gå och lägga mig.


Fredag

Imorse åkte jag och natta ut till stallet och släppte ut pållarna. Kalven tyckte det var spännande och travade runt en stund i hagen. Åkte sen tillbaka till stan och la mig och sov nån timme. Ska nu gå ner till bussen och åka till stallet igen.

Flytt

Idag hade jag ingen väckarklocka ställd, känns som det var hundra år sen. Jag var helt slut igår, och ändå sov jag bara till drygt elva idag. Bakade paj idag, och sen vid fyra åkte jag och martina till halåsen och motionerade tickan och kalven, jag longerade kalven. Fan vad vacker han är! Man ser det ju inte när man sitter på, så det var kul att stå brevid att se.
Sen packade jag hans grejor och sen åkte vi mot Ås till det nya stallet. Kalven tog det hela lugnt och fint. Han fick en boxgranne som han ville pussa på hela tiden ^^ Imorgon ska jag åka ut till stallet direkt på morgonen så jag får släppa ut Kalven själv och se så att det inte är några problem. Sen ska jag åka hem och sova några timmar och sen ska jag tillbaks till stallet för att rida bort till ridskolan och träna för Theresa. Efter det ska jag följa med Ellen(ett av barnen jag är barnvakt åt) på hennes första ridlektion på ridskolan :) Så med andra ord så blir det en heldag i Ås imorgon! Och på kvällen har jag stängning på jobbet. Jag kommer vara helt slut..


Världens finaste Kalv

Bilder från hoppträningen i söndags






RSS 2.0